Kuidas võita matši – lihtne, aga tõhus soovitus!

Järgides üht lihtsat soovitust on võimalik tõsta oluliselt oma mängu tulemuslikkust sama tehnilise oskuse ja füüsilise võimekuse juures. Tennises võidab see, kes teeb vähem vigu, mitte see, kes teeb ilusamaid lööke. Pole ju mingi suur uudis, aga kuidas seda saavutada? Üks asi on siin kindlasti suureks abiks – VÄLDI PALLIDE LÖÖMIST VÕRKU! Löö palle “kuhu iganes”, ainult mitte võrku. Siin ei kehti vana tennisistide nali, et “madal mäng – kõrge tase!”. Mängides madalat üle võrgu vajub pall juba väikese ebapuhta tabamise korral veel nõks madalamale, kus mõistagi asub võrk. 

Miks on parem lüüa pall pigem pikaks kui võrku? Sellel on mitu head põhjust:

1. Tuul võib palli sisse tuua.

2. Vastane võib õhust palli vastu võtta.

3. Pikaks löödud pall jääb vahel ebapuhta tabamise tõttu lühemaks (energia väheneb) ja kukub sisse. Ehk siis, üks viga hakkab teist viga tasandama, mida madalalt mängides kunagi ei juhtu.

4. Kui pallid lendavad pikaks, siis seda on lihtne korrigeerida vähendades pisut löögienergiat ja/või “tõmmates pisut rohkem peale”. Korrigeerida võrku läinud palli on keerulisem, tavaliselt lendab järgmine siis pikaks.

Kui lööte võrku, siis ei jäta Te vastasele vähimatki võimalust eksida ega Teile punkti kinkida. Lõpeb kõik ja kohe! Suunates pidevalt palli 1-1,5m kõrguselt üle võrgu, väheneb Teie lihtvigade arv märkimisväärselt, mis lõpuks otsustab ka matši saatuse. Hoides kõrgust üle meetri võrgu kohal, lendab pall üle võrgu ka siis kui eksite peaaegu meetri allapoole ja mäng jätkub. Ehk annate vastasele veel ühe võimaluse eksida!

Lisaks tähendab kõrgus alati ka palli suuremat pikkust – Teie mäng muutub automaatselt ka pikemaks, mis on vastasele oluliselt ebamugavam ja Teile ohutum. Te ei jää enam niipalju vastase surve alla ja Teie pikkadest löökidest hakkavad hoopis vastase pallid lühemaks jääma ning saate ise hakata mängu dikteerima. See kehtib isegi ka maailma tipptasemel – näiteks Nadali keskmine palli lennukõrgus võrgu kohal on 80cm! Üllatav!?

Niisiis, mängi pallid varuga üle võrgu, et vältida võrku löömist ja Te näete, kuidas nagu imeväel hakkate võitma rohkem punkte!