Kuidas parandada löökide kvaliteeti!

JÄLGI PALLI!  Ilmselt pole ühtegi tennisisti maailmas, kes ei oleks kuulnud seda üldtuntud tõde rohkem kui üks kord. Siiski, ei peeta sageli seda piisavalt hästi meeles ega järgita seda väärilise tähelepanuga. Püüan pisut selgitada, miks see nii oluline on.

Mängides tennist on meil loomulik soov võita. Mängu tulemuslikkus aga sõltub suuresti soorituse tehnilisest kvaliteedist, mida suudame väljakul olles ülesnäidata. Mida paremini oleme valmis palli tõrjuma, seda paremad on eeldused meisterlikuks soorituseks. Parem valmisolek aga sõltub otseselt SILMADE kaudu saadavast informatsioonist palli lennuparameetrite kohta nagu lennusuund, kiirus, kõrgus, pöörded, eeldatav maandumis/tabamiskoht. Kui me hoolega palli ei jälgi jääb see info meil saamata ja ajul pole piisavalt teavet, et valida parim võimalik asukoht/positsioon palli vastuvõtmiseks. Vaata palli, liigu õigesse kohta väljakul ja fikseeri asend löögiks.

Nüüd, kui keha-asend on löögiks sobivas kohas fikseeritud, järgneb pallijälgimise teine faas, kus on vaja fokusseerida tähelepanu täpsele tabamisele. Siin on äärmiselt oluline JÄLGIDA PALLI LÕPUNI ehk kuni tabamiseni, kuni pall langeb keeltele võimalikult reketilaba keskele. Ka siin on ainuke “radar” Sinu oma silmapaar, mille kaudu tuleb Sulle ülioluline info. Puutekvaliteet langeb koheselt kui ei taba reketilaba keskosa ehk “sweet-spotti”.

Aga mitte ainult – vähemalt sama oluline on tabamise PUUTENURK, mis üldjuhul võiks olla võimalikult ristine. Palli langemisnurga suhtes ristine puude annab hea konkreetse tunde ja rakendab korralikult tööle keelestu ja raami. Hilinedes puutesse võib jääda reket “lahtiseks” ja pall hakkab reketil libisema. Ka siin on ülioluline kõigepealt täpselt määratleda tabamispunkti geomeetriline asukoht ja siis sooritada sobiv liigutus toetudes PALLI HOOLIKAST JÄLGIMISEST saadavale informatsioonile. Jälgides hoolikalt palli tulete paremini toime ka võimalike segavate faktoritega nagu valed põrked, tuul ja päike.